Goldstars SE Logo GoldStarS SE

WTF Taekwondo Szakosztály

  •  
  •  
  • Facebook
  •  

Klubunk, a GoldStarS SE 1999. őszén, egy szakosztállyal – a WTF Taekwondo – alakult Soroksáron. Célunk a Taekwondo megismertetése, sportolási és versenyzési lehetőség biztosítása a környékbeliek számára. Edzéseinken sportolóink megismerhetik, elsajátíthatják a Taekwondo speciális mozgásanyagát, széleskörűen fejleszthetik képességeiket. Az oktatás korosztályos bontásban, három csoportban folyik. Edzéseinket Soroksáron a Török Flóris és a Páneurópa Általános Iskolákban, valamint a SORTE Sportcsarnokban tartjuk.

 

Csoportjainkról

  • Óvodás csoport: 2000 óta foglalkozunk óvodás korú gyerekekkel. Edzéseinken fő hangsúlyt széleskörű mozgásfejlesztésükre, a rendszeres mozgás, a sport megszerettetésére fordítjuk, valamint elkezdjük a Taekwondo alapjainak oktatását. Ma is sok olyan gyerek jár le edzésre, aki óvodásként kezdte a Taekwondo-t. Közülük többen válogatott szintű versenyzők lettek.
  • Gyerek csoport: A nagy létszámú csoportban az általános képességfejlesztés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a Taekwondo speciális mozgásanyagára, bázistechnikát, formagyakorlatot, küzdelmet és önvédelmet tanulnak a gyerekek. Ebben a korban kezdhetnek el versenyezni.
  • Ifjúsági, felnőtt csoport:Ebben a csoportban kapnak helyet mind versenyzőink, mind a Taekwondo-t, kedvtelésből, mint harcművészetet űző sportolóink, kezdőtől a fekete öves szintig.

Az edzések mellett rendszeresen járunk hazai és külföldi versenyekre, szemináriumokra, edzőtáborokba. Tanulóink évente két, három alkalommal vesznek részt övvizsgákon. Egyesületünk éveken keresztül nemzetközi gyerek és ifjúsági versenyeket is rendezett főként a hazai és a környező országok Taekwondo versenyzői számára. Évente néhány alkalommal tartunk bemutatót kerületi, illetve országos rendezvényeken. Egyesületi kirándulásokra, rendezvényekre járunk.